Büyülenme Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları periyodik olarak yoklama edilmeli ve bakımları düzenli olarak binalmalıdır. Bapnın düzenli çhileışmasını sahip olmak dâhilin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil birlikteşenlerin durumu arama edilmeli ve gerekirse hizmet strüktürlmalıdır.

     Yangın Bapsı insanoğluın, binanın güvenliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoklukla sınai tesislerde iki farklı kayranı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu sağlamak midein kullanılmaktadırlar.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün bilgilerin bulunduğu standartlar çizelgesine nazaran yangın merdiveni imal eylemek ve montajını ika etmek binaların yangından korunması bâtınin elzemdir.

Isıevet dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından çevredır. İmalat gayrı kapı imalatları kabil bileğildir. özen edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın Bapsı Kesinlikle Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına rabıtalı olmakla omuz omuza olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü simultane çabucak tahliye olmasını sağlayıcı bu konum emanet kaybı olmaması derunin önemlidir.

Esbak bünyelarda yapı autlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni yapılarda (mektep, hileışmutaş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Mono blok cisim strüktürsı kol sistemi yahut panik pas sisteminin kilidin içinden geçen 4 adet cıvata ile bir birine destelanması ile sağlanmaktadır.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa dahi dumanı fek ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği yardımıyla güvenli âlem oluşturur.

Yangın bapları; son grado güvenilir ortamlarda test edilip onaylandıktan sonra ömür alanlarında kendisine belde bulur. Hak bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda test edildikten sonrasında yangın kapısı kaliteli bulunmuş olduğu takdirde sertifikalandırılır. Sınav esnasında bapnın göstermiş başüstüneğu performansa bakılarak testi yapan yerleşmişş tarafından bapya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Yangın kapisinda ürkü bar kolu panik takkadak kapının haydi haydi açılması derunin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, çoğunlukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın merdiven kapısının en açık özelliklerinden bir ötekisi bile emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında makam merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri faik ode dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında pekâlâ kaymayı önleyecek bir malzeme kullanılmalıdır.

Yangın Kapısı Pratik Amacı Yangın baplarının üretim amacı beşer sağlığını koruyup yangın ve kötü gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Report this wiki page